Voor een tienermeid

 

 

 

Toen je net geboren was, was je helemaal bloot. Je had niet de woorden, je kende de taal van de mensen niet. Je kende alleen je lichaam. Vanaf het moment dat je op aarde bent heb je daarmee veel kunnen waarnemen, door te zien, ruiken, voelen, horen, proeven. Je zintuigen te gebruiken. Je lichaam reageert van het begin op alles wat op je pad komt. Voor het voelen van naaktheid, je blootje, jezelf, ben je na de vele aanrakingen van je moeder, nu vooral op jezelf.

 

Op jezelf met jouw lichaam, dat helemaal van jou is. Beschouw het als een heilige plek, een kerkje, daar komt een ander niet zonder jouw toestemming aan of in. In jouw kerk kun je de hemel vinden. De hemel is als een stromende rivier van energie, die als een warme gloed door je lichaam stroomt, van enkele tellen tot een oneindige tijd. Dat geeft een gevoel van één-zijn. Dan ben je helemaal naakt, open met jezelf of, als je dat met iemand wilt delen, met elkaar. De energie die vrij komt is zo krachtig dat je je daarna een ander mens zult voelen. Je lichaam is een eenheid, alles communiceert met elkaar en je zintuigen geven je belangrijke informatie over je omgeving. Naarmate je je hele lichaam beter kent en ontdekt hebt zul je steeds beter weten wat je fijn vindt, én ook heel belangrijk wat niet. Aan de buitenkant zijn je borsten belangrijk voor je gevoelsleven, dichtbij je hart en in direct contact met je baarmoeder. Verzorg ze goed, laat je borsten vrij bewegen, draag liever geen bh, en als je dat toch wilt, dan liever zonder beugel. Van binnen is je baarmoeder misschien wel de belangrijke richtingaanwijzer voor je gevoelsleven. Je hoeft niet per sé zwanger te worden en te bevallen om het contact met je baarmoeder te herstellen, dat contact kan elke dag opnieuw gemaakt worden. Je baarmoeder helpt je keuzes te maken, ook met keuzes die niets te maken hebben met vrijen of het bereiken van de hemel. In je baarmoeder schuilt namelijk enorm veel energie en kracht. Vrouwenkracht. Energie die een hele positieve invloed heeft op je hele gezondheid.

 

Je kunt met je baarmoeder veel voelen, sommigen noemen dat intuïtie, anderen geven er andere gekken namen aan. Ik ben geen deskundige, ik kan je niet verklaren hoe het werkt, maar ik weet en voel wel dat het werkt. Hoe je kunt luisteren naar je onderbuik, leer je niet op school. Op school ben je vooral met je hoofd bezig, daar ontwikkel je met name je denkvermogen. Dat begint vanaf je vierde en eindigt als je van school gaat. Op school leer je niet hoe je kunt luisteren naar de rest van je lichaam, je baarmoeder, om de waarnemingen van je zintuigen te herkennen en te verstaan. Maar niet getreurd, dit kun je in tact houden of herstellen door zelf tijd te besteden aan je lichaam, je eigen natuur die je mee bij je omhult sinds je geboorte. Door bijvoorbeeld te dansen, je lijf te verzorgen en te strelen, met je vingers bij en in je vagina te voelen, jezelf te verwennen, de verschillende spieren van je bekkenbodem met je ademhaling aan te spannen en te ontspannen – ja da's ff oefenen. Zo kom je bij jezelf, jouw kerk, jouw hemel. Hoe beter je de gevoeligheid van je lichaam kent, des te beter je je zintuigen van je lichaam kunt gebruiken, en dat zal je helpen bij het waarnemen van je omgeving. Besteed bij voorkeur minimaal evenveel tijd aan voelen als aan het denken.

 

Jij bepaalt altijd zelf wie je aan mag raken en wat jij zelf bij een ander wilt doen. Als je dicht bij iemand bent kun je voelen dat er allerlei energie tussen jullie wordt uitgewisseld. Als je iemand anders leert kennen en wilt leren verstaan, leer je ook de grenzen van de ander kennen. Als je je op je gemak voelt bij de ander kan levensenergie stromen. Van een flits tot in eeuwigheid, snel of langzaam, tijd is op zichzelf geen issue. Als je openstaat voor liefde, betekent dat je soms niet wilt aanraken, soms wel, soms alleen wilt knuffelen en soms misschien verder wilt gaan dan dat. Mensen zijn net dieren. Het verlangen naar geborgenheid houdt zich dikwijls schuil in het verlangen om met iemand te vrijen, een relatie met iemand aan te gaan, een kind te wensen. Wees getroost, dat wat je zoekt in een ander is ook in jou. De hemel is in jou. De ander kan je helpen je verlangen naar je hemel op te wekken. Het staat je vrij dat toe te staan of niet, de liefde is immers vrij, net als jij.

 

 

Je kent van kinds af aan haar warmte en geborgenheid. Dat kun je delen met wie jij wilt en wie daar open voor staat. Het staat je vrij te geven en te ontvangen. Je hoeft niet op zoek naar iemand waar je je rest van je leven alles van jezelf mee deelt, er zullen mensen op je pad komen waarbij jij zelf bepaalt of en wat je van jezelf deelt. Dat bepaal je namelijk steeds helemaal jezelf, doe vooral wat goed voelt in je onderbuik. En mocht het nu niet lukken om je hart en onderbuik te volgen, dan kun je altijd nog je verstand gebruiken.

 

 

geschreven: 21 november 2017