Deze is voor mij

 

Sinds we elkaar voor het eerst ontmoeten, zocht ik je nabijheid en wilde ik je ook vergeten, maar het lukte me niet. Nu als een dwaas, heb je een spijker door mijn hand geslagen en je diep in mij genesteld. Daar boetseerde ik een beeld van je en posteerde je naast mijn andere idolen. In een kooitje. Jij bent het niet, ik weet het. Je wekt me soms tot leven, maar veel kanten van je ken ik helemaal niet. Wat weet ik van je? Wie ben je? Ken je mij? 

 

Dikwijls heb ik gedacht hoe het zou zijn als ik je tegen me aan zou voelen. In de werkelijkheid kan dat niet. Verlegen. Bang ook, voor de gevolgen, in de werkelijkheid. Goh, hoe graag ik je volg, en zodoende denk aan het plaatje dat ik in mijn gedachten van je schilderde. Daarin houd ik je gevangen, en stel ik geen vragen, daar zie je mniet. Daar kan ik ongestoord naar je kijken, en doe ik je tekort. Soms, als het teveel wordt, zoek ik een lied waar ik mijn onmacht in terug hoor, waar ik in vluchten kan. Een muzikale omhelzing, een plek om te schuilen, voor mezelf. Een oase in mijn leegte.


Beter dat dan dat ik mijn onmacht of verdriet deel. Straks zie je nog hoe kwetsbaar en onzeker ik ben, hoe zinloos en leeg ik mijn eigen bestaan soms vind en dat ik ook de antwoorden niet heb. Woorden om contact met je te hebben of te antwoorden als je roept, je vragen te stellen vind ik vaak niet. Je bent dichtbij me, maar ik zie je ver weg. En zolang ik je in het kooitje houd, houd ik mezelf gevangen. Wat is de sleutel om me te bevrijden? 


Misschien vind ik op een dag de moed en de woorden. Ruimte om je in een ander daglicht te zien. In een volgend leven. Als we oog in oog staan. Zal ik het dan begrijpen? Op die dag ben ik daar waar je afwezigheid en aanwezigheid in mij verenigt zijn. Dan is er geen verlangen of gemis. Op die dag sterf ik, roep ik je naam, ben ik bevrijd en stromen tranen van vreugde ons naar een nieuwe tijd....


...... want alles is oneindig met elkaar verbonden. Kijk naar de wetten van de natuur. In vrijheid. In en buiten de tijd. 


Blijf daarom vragen stellen, overal en altijd

dans, speel, ga naar buiten

en lees vaker werk van Meister Eckhart

je bent niet alleen