Verbinding maken

 

Hé ja dat nummer wil ik graag luisteren. Op de telefoon klinkt muziek niet. Natuurlijk niet; daarom doe ik de luidspreker aan. Ik ga op naar m’n telefoon naar Instellingen, het zenuwcentrum en klik op Verbinden. Er begint iets te draaien. Op de box brandt het blauwe bluetoothlampje.

 

Dan stopt de muziek. Ik druk opnieuw op play. Het reageert, maar ik hoor geen geluid. Ik ga op m’n telefoon weer naar Instellingen. Ik lees ‘Verbonden’ Dat klopt niet. Ik hoor niks. Ik druk op ‘Verbreek’ en daarna opnieuw op ‘Verbinden’ Er begint iets te draaien. Nu reageert de box niet met het bekende blauwe lampje. Ik trek een beetje geïrriteerd de stekker uit het stopcontact, en steek het weer terug.

 

Doe het! blaf ik, alsof ik het apparaat positief wil beïnvloeden. Alsof dat helpt. Blaffen. Ik ga op m’n telefoon opnieuw naar Instellingen, druk opnieuw op Verbinden. Er draait iets. Dit beschouw ik als een goed teken. Ik doe mijn muziek weer aan. Het klinkt via m’n telefoon. Dat kraakt en piept. Lelijk. Ik wacht op het signaal ‘toedoe’ maar die komt niet. Ik doe nogmaals de stekker uit het contact en vloek een keer. Ik ga op m’n telefoon naar Instellingen en klik ‘Verbinden’. Er draait iets. Het lampje brandt en knippert. Ik ga naar de muziek en doe het aan. Ik hoor het via m’n telefoon. Ik wacht. En wacht.

 

Geen signaal. Als ik het wachten heb opgegeven, hoor ik onverwacht en knalhard door de luidspreker ‘toedoe’ ... .... en weerklinkt de muziek eindelijk via de speaker.

 

Regelmatig herhaal ik deze procedure met hetzelfde apparaat. Ik probeer ook wel eens andere apparaten, maar ook dan merk ik dat het een wedstrijd is die je niet altijd winnen kan. Ik ben daarin niet de enige. Voor iedereen geldt dat als het verbinden wel lukt, er alleen maar muziek is dat heel goed klinkt.

 

Blijf daarom spelen en pik de signalen op.