MF Timmeradviesbureau

 

Je moet ook voorboren, zegt ie. Ik zeg nadat ik de hele middag heb zitten hannesen, ‘Dat weet ik toch niet.’ Bij pallets ram je de schroeven er zo in. Geen punt.

 

Nee zegt ie, ik wist dat ook niet maar als ik iets niet weet, zoek ik het op. O ja, zeg ik, dat is wel handig. Ik voel me een koe, maar gelukkig staat MF Timmeradvies me met raad en daad bij. De man. We hebben één voorboortje. Het voorboortje ligt in de boordoos, zegt hij. ‘De boordoos? Wat is dat? Hoe ziet dat er uit?’ vraag ik. Hij: Nou gewoon de boordoos. Ik zucht. Zal ik het even pakken? Nee zeg ik, ik pak het zelf wel, als ik weet hoe een boordoos er uit ziet en waar die dan staat in de garage. Hij legt niks uit en loopt als een klantvriendelijke verkoper toch maar met het mevrouwtje mee. Ik kijk hem vragend aan terwijl ik naar het gereedschap kijk. Waar is de boor? vraagt hij.

 

De koffers met boren staan al een paar dagen in de kamer. Een goeie projectvoorbereiding is het halve werk. Daarop lopen we naar de kamer. Hij zucht. In de kamer zeg ik ‘Dat is toch geen doos, dat is een koffer....’ Ik neem ook alles veel te letterlijk. Ondertussen tovert hij vol trots de voorboor tevoorschijn. Als een trofee houdt hij het even in de lucht. De vrouw kan weer verder. Ik ram de voorboor er even in. Lekker makkelijk.

 

Na de schroeven haal ik de plugjes die hij ook heeft gekocht uit de verpakking. Ik kijk er naar. Ze lijken me wat klein. Gelukkig herinner ik me zijn advies: Als je het niet weet, zoek je het op. Dus ik leg de boel aan de kant en volg zijn wijze raad. Ik zoek en lees dan dat pluggen ietsje groter moeten zijn dan schroeven. Ik loop naar hem toe, en confronteer hem ermee dat de pluggen en schroeven die hij heeft meegenomen dezelfde maat hebben. Hij ziet de tekst... en zegt: ‘maar dit past toch ook prima?! Ik doe het altijd zo.... beetje wrikken.’ Ik zucht en zeg: Het past niet.

 

Servicegericht als hij is vraagt hij dan: ‘Zal ik vanmiddag even nieuwe voor je halen? .... doe ik zo voor je.’ Dat is goed, zeg ik. En weer verlaat een tevreden klant van MF Timmeradvies het pand.