Bright Sky

 

Ik heb het voorrecht om alvast naar de nieuwe plaat van Mariecke Borger te mogen luisteren. Vandaar dat ik al een tijdje door zonnige velden loop. Ik heb de wind in de rug en het is hier goed.

 

 

Ze is niet ver en staat in het gras uit te kijken over dat wat geweest is. Er hangt engelachtige gloed om haar heen en ze wordt zo mooi begeleid. Er zijn gitaren en andere snaren. Intiem, subtiel en heel fraai in balans. Haar stem is prachtig helder en zacht. Puur en zuiver. En ik droom er verder op weg. Ze geeft me de ruimte en de wolken nemen mijn gedachten mee. Ze laat me kijken naar  wat geweest is, en met vertrouwen kijken we samen vooruit, naar het moment dat je met liefde oog in oog staat. Dat ogenblik dat alles op zijn plek valt.

 

Ja het is fijn om in de tweede plaat van Mariecke Borger te verblijven, ik wil er niet van weg. Ze neemt me mee naar het licht en ze kent het pad. Haar plaat met acht nummers is een persoonlijk portret. Een verhaal vol liefde. Thuis opgenomen, prachtig gezongen en heel fraai begeleid door bekende namen (Floris de Vries, Rients Kuik, Mischa Porte, Joost van Es, Bertolf Lentink). Mooi gemixt door Theodoor Borger. De prachtige houtsnede op de voorkant van het album is gemaakt door Jeroen Jongsma. 

 

In Mariecke's muziek is geen ruimte voor gejaagdheid. Bright Sky geeft je ruim de gelegenheid om weer op adem te komen. Een plaat om je mee terug te trekken, te koesteren en opnieuw je leven op te pakken. Pak haar warme handreiking maar aan, zal je goed doen. 

 

 

 

 

 

Bright Sky verschijnt 6 maart 2020 bij Volkoren/Konkurrent. 

 

Luister via Spotify naar de singles: Rising en Seven Days

 

Meer info: 

marieckeborger.nl