Hoe heb ik geluk


Binnen een jaar al! Hoe heb ik geluk! Volgende week gaat de eerste spuit erin, en even later de tweede. Half februari houd ik geen IC bed bezet vanwege de corona, en er is meer. Natuurlijk, maar ik ben geen medicus. Binnen de grenzen zoek ik zoveel mogelijk zaken waar mijn broze lijf energie van krijgt, zoals buitenlucht, gezond eten, muziek, kunst, regelmaat. Van dag tot dag. Dat doe ik al jaren. 

Afgelopen jaar las ik af en toe een verhaal van zorgpersoneel dat er helemaal doorheen zat en zit. Verpleegkundigen die te weinig betaald krijgen. Ik heb niet voor hen geklapt. Liever kijk ik in maart de politieke partijen aan die verantwoordelijk zijn voor elke vorm van afbraak. Blij dat we die partijen weg kunnen stemmen, en dat er keus is in partijen met een socialer gezicht. Want laten we wel wezen, het is voorrecht in dit land geboren te zijn, waar te eten is voor iedereen, uitstekende zorg, rechtspraak en democratie. Daar twijfel ik niet over. 

Ik hoop dat ontevreden mensen zich afkeren van twijfel zwaaien, verbittering en wraak, want daar zit volgens mij voor niemand leven in. Ik blijf geloven dat de meeste mensen heel redelijk en oke zijn, en het beste voor hebben met jou en mij. Verder is het voor mij een absoluut voorrecht dat ik zo vroeg aan de beurt ben. Dankjewel Treant, dat je ook je vrijwilligers zo serieus neemt. En petje af voor de snelheid waarmee dit alles wordt georganiseerd. Natuurlijk is het bij mij ook wel eens donker, maar elk moment is zo licht als je het zelf kunt en wilt zien.