Een slang zienVoor wie nog nooit een slang zag. Een paar aanwijzingen. Ga alleen op pad. Bij voorkeur in het vroege voorjaar. Ga naar een gebied waar ze wonen. Meestal is dat een kwetsbaar gebied. Slangen houden helemaal niet van drukte. Slangen reageren op trilling en temperatuur. Ze zijn nogal gevoelig. Schrijdt daarom voort. Langzaam aan. Kijk naar alles wat er om je heen is.


Als je een slang wilt zien kun je het beste naar de grond kijken. Dus als je een beetje down bent, ben je duidelijk in het voordeel. Een slang zien is een goed teken. In de oudheid, in de tijd dat meeste vrouwen niet waren afgesneden van hun slang, zelfs een teken van vruchtbaarheid. Kijk maar eens naar oude beelden uit de tijd van de godin Isis. 


Slangen hebben in het vroege voorjaar niet zoveel energie. Dus een beetje licht en warmte doet ze goed. De slang kruipt net als wij als het ware met de energie omhoog. In onze kern woont namelijk ook een slang. 


Het is echter niet ongebruikelijk dat mensen bang zijn voor deze dieren. Dit komt mede vanwege een oude legende. Die legende vertelt dat een slang ooit ergens als eerste een vrouw benaderde en toen zei men wel dat vrouwen je met verboden vruchten zouden verleiden naar een duivelse onderwereld.  Ook in onze cultuur heeft dat verhaal nog altijd invloed op het dagelijkse leven. Maar een slang is geen duivel.  


Voor slangen ben je een dier dat hen kan opeten. Een beetje nederigheid kan geen kwaad. Sowieso niet trouwens. Mocht je onderweg er één zien, dan heb je geluk. Sta stil, geniet van het moment, en de schoonheid waarmee het leven in het paradijs is omringd. 


Als hij/zij wegschiet omdat je bijvoorbeeld te dichtbij komt, of tussen het dier en zijn/haar zon staat, dan weet je zeker dat je zijn/haar kwetsbare leven hebt verstoord. Weet dus wat je doet. 


Tot zover mijn aanwijzingen. Veel plezier onderweg. En als je dit voorjaar geen slang ziet, geen nood, ergens diep beneden ligt een slang op iedereen te wachten. 


En mocht je keer een vrouw of man treffen die slangen ziet, dan heb je gewoon mazzel. Ze wijzen ze met alle liefde bij je aan.