Loeren


En jij? vroeg ik Simon. Nadat ik thee had ingeschonken. Hoe staat het met liefde in jouw leven? Simon keek me aan, en slikte een keer. Nou, zegt ie. 'Ik heb in mijn leven best veel vrouwen korter of langer mogen beminnen, maar er was altijd wat. Ik ben veel onderweg en graag alleen, en dat breekt zich toch meestal op. Als ik dan thuis ben lopen ze me al gauw in de weg. Dan kan ik mijn gang niet gaan. Als ik me dan een tijd down voel, gaan ze als een moeder om me heen hangen. Bleh! Ja als je dan te vaak zegt dat ze je met rust moeten laten, gaat de lol er wel af. 


Als chauffeur is een huis-tuin-keukenrelatie gewoon geen doen. Ook vanwege mijn werkrooster niet, bovendien vind ik het moeilijk om contact te maken met mensen, vooral vrouwen. Die kunnen me nogal overweldigen, en daar word ik dus verlegen van. Dan wil ik het liefst achter mijn stuur wegkruipen. Ga ik rare dingen zeggen en doen. Niet reageren als ze iets aardigs sturen. Dan weet ik gewoon niet wat ik ermee aan moet. 'Oeps schiet er door me heen, die enthousiaste knuffel van net.*  Dat had natuurlijk anders gemoeten. Maar ja. En nu? vraag ik hem. 'Ja vooral nu is het lastig, want tinder ofzo dat past mij niet. Dat geswipe en gechat. Man je wilt toch ook niet eerst een tijd op een telefoon naar iemand zitten loeren voordat je elkaar een keer recht in de ogen kijkt?' Moet je je voorstellen dat je dat vroeger in de Boogiebar deed. Dat is toch niks waard wel? Ik knik. 


Dus het is eigenlijk best stil om me heen de laatste tijd. En uit pure verveling ga ik dan maar een beetje op instagram of facebook naar vrouwen zitten kijken. Soms windt het me nog op ook, en daar schaam ik me dan weer voor. Waarom? vraag ik hem. Nou zegt ie, ik wil vrouwen niet als een stuk vlees zien. Ik waardeer ze liever om hun geestigheid, hun intelligentie, wat ze uitspoken, hun flexibiliteit en standvastigheid of je samen lol kunt hebben, maar ik vind vrouwen gewoon zo zo mooi. Snap ik, zeg ik. Ik vind vrouwen ook prachtig, volgens mij fantaseer ik ook vaker over vrouwen dan over mannen. Simon kijkt op. O jij ook al. Hoezo ook? vraag ik. 'Nou, dat hoorde ik laatst ook al van een vriendin. Anyhow, zegt Simon, wat ik hiermee doel te zeggen is dat ik het te gek vind is dat ik je gevonden heb. Ik weet niet meer hoelang het geleden is dat we elkaar gezien hebben. Soms voelt het als de dag van gister. Maar ik heb je de afgelopen tijd gewoon gemist.' 


Beng! 


En de rest van die dag hebben we van oor tot oor zitten stralen met z'n beiden.