Scenario'sStel je wordt om 4.30 wakker omdat je maag knort. Scenario zonder katten 


Je kijkt op je wekker, zucht een keer en stapt slaperig uit bed. Je doet je badjas aan loopt naar beneden. In de keuken pak je iets wat voor handen is. Broodje, stuk kaas, appel of wat dan ook. Terwijl je het oppeuzelt loop je weer naar je bed, ga je liggen en val je rond 4.40 uur weer heerlijk in slaap. 


Scenario met katten


Je kijkt op je wekker, zucht een keer en stapt slaperig uit bed. Je doet je badjas aan loopt naar beneden. De katten horen je, stappen daarom ook uit hun bed, rekken zich voor je voeten uit en lopen met je mee de trap af. Je denkt 'Ik doe net of het nog nacht is. Hun eten komt later wel.' Maar dan begint de jongste poes te mekkeren.


Er moet eten in. Oké denk je, één schepje brokjes dan. Voorruit. Je vergeet even dat er één kat is die geen genoegen neemt met alleen brokjes, en je pakt het blikvoer uit de kast. Maakt het open. Het stinkt. Je geeft die kat wat van beide in de keuken. Dan pak je in de keuken zelf gauw iets wat voor handen is. Broodje, stuk kaas, appel of wat dan ook. En terwijl je dat doet zie je dat je keukendeur hebt opengelaten, waardoor je jongste kat komt aangesneld om mee te eten met de speciale kat. Je zucht. Dat mag niet.  


Je legt je eigen eten aan de kant, en probeert die jonge kat te grijpen. Maar die is snel, dus voor je het weet zit je onder de tafel met je slaperige kop. Ondertussen is een andere kat op het aanrecht gesprongen om jouw eten soldaat te maken. Je wilt opkijken en stoot daarbij je kop aan de tafel boven je. Je wordt kwaad. Vloekt een keer. Daarop maken de gewone katten dat ze wegkomen. Je doet de deur dicht. De speciale kat kan weer verder eten. Terwijl je eigen eten, of wat er nog van over is, oppeuzelt wacht je tot iedereen alles op heeft. 


Dan loop je weer naar je bed, en ga je rond 5 uur klaarwakker weer liggen. Om ook gewoon niet meer in slaap te vallen....