KunstkrachtcompensatieZeg mevrouw en meneer de politicus, je voortdurende suggestie dat culturele centra meer commerciele activiteiten moeten ontplooien komt me de neus uit. Houd toch op te menen dat de kunstinstellingen in je gemeente jouw door geschoven vastgoedverhuurders zijn. Flikker met je ambtenaren de prestatiecultuur en bedrijfseconomische scheefdenkerij us in de prullenbak. Ow politicus houd toch op te denken dat je de exploitatie van kunst & cultuur rond krijgt met events voor het bedrijfsleven, corporate, big money. 


Nederland organiseert toch ook geen events om fietspaden te onderhouden, het loon van motoragenten te betalen, het NOS nieuws en de verwarming van het gemeentehuis te financieren? 


Kunst in de publieke ruimte daar trek je als overheid gewoon geld voor uit. Punt. Doe maar minstens het dubbele dan die grijpstuiver waar je de afgelopen jaren de boel mee omzeep hebt geholpen, en waar musea, muziekscholen, bibliotheken, theaters, theaterscholen, zzp'ers en cultuurcoaches nu de eindjes mee aan elkaar knopen. Dan is er ruimte voor fairpay, kunnen de entreeprijzen omlaag en heb je in no time een creatief antwoord op al je vragen rond participatie & samenleving. 


Amen