The String Beans

Foto: Josetta Mellies
Foto: Josetta Mellies

 

Welkom op de webpagina van The String Beans

 

The String Beans spelen akoestisch. Met drive en gevoel. Traditionals, bluegrass met grit, ook van eigen hand en eigen bodem. Bij The String Beans zet Silvia de basis met een pompende contrabas. Joshua ten Doornkaat knalt de tent uit met gloeiende solo's op mandoline en clawhammer banjo. Thijs Vrolijk doet je hart met solide gitaarwerk sneller kloppen en Jeroen Schmohl kleurt met vlammende slides op dobro elk hartverscheurend lied. Alle String Beans zingen. Soms donker en rauw, dan weer vrolijk uptempo. The String Beans voelen zich thuis in bluegrassmuziek en halen hun inspiratie danook uit de rijke historie van Amerikaanse en Europese folkmuziek. Denk aan Doc Watson, Gillian Welch, John Prine. Om maar een paar helden te noemen. The String Beans zingen en spelen graag rond 1 microfoon. Dompel jezelf us onder in de energie van The String Beans. 

 

 

Volg ons op Instagram

 

The String Beans live

 

2e Pinksterdag, 20 mei Markelo @ Een Creatieve Dag 


15 juni Dalerveen (besloten feest)


28 juni Hellendoorn Zunnewendefestival


zat 6 juli Zomergoed, festival van muziek, taalplezier en landgoedfair, Linde (Zuidwest Drenthe) 


zondag 11 augustus Historisch Oogstfeest Borg Verhildersum Leens (Groningen)Wil je The String Beans bij je kampvuur, in je huiskamer, in je paardestal of op je festival? Kan! 

Stuur een mailtje met plaats, datum en soort evenement naar:  silviafledd@gmail.com en ik neem contact met je op. 

 

 Hoe het begon en hoe het verder ging...

 

The String Beans maken al jaren muziek en kennen elkaar ook al lang. Het verhaal van The String Beans begon in de zomer van 2022, toen Silvia Fledderus en Rijk van Huisstede met een optreden bij De Amer de smaak van samen buitenshuis spelen te pakken kregen, mede dankzij Joshua ten Doornkaat (Way up North) die zich bij de band voegde. In de winter van 2023 sloten ook Thijs Vrolijk (Way up North) en Jeroen Schmohl (Tennessee Studs) aan. In mei speelden The String Beans voor het eerst samen met vijf, in Meerhout (B) waarna het verhaal van de band in een stroomversnelling raakte, en de mooiste podia in Noord Nederland en omstreken volgden, met als hoogtepunt een concert bij D'Rentmeester in Valthermond, 17 december 2023. Daarover werd oa het volgende geschreven: 'The String Beans hebben een uitgebreid repertoire en zijn enorm veelzijdig. De variatie qua bezetting en instrumentatie maakte elke seconde verrassend en uniek. Het ging van breekbaar en klein, naar groots en dorstig! Bluegrass, folk, americana, blues, het kwam allemaal aan bod. De akoestiek van de zaal is echt gemaakt voor deze muziek en het geluid was dan ook wonderschoon; warm, maar zeer gedetailleerd. Het publiek genoot er ademloos van. Het haalde het beste in de muzikanten naar boven.' d'Rentmeester

In 2024 vervolgen The String Beans met z'n vieren hun weg; Joshua, Jeroen, Thijs en Silvia. 

 

 


Agenda 2022-2023

 

september 2022 Ria Pronkpleintje @ Amer, Amen

december 2022 Bibliotheek Ter Apel

januari 2023 besloten feest, Zwolle

6 mei 2023 Tapfest, Meerhout België

27 mei 2023 Grevengrass, Greven (D)

24 juni 2023 Zunnewendefestival Hellendoorn

1 juli 2023 Bluegrass Halfway House, Dalerveen

23 juli 2023 Parallelfest, Drachten

19 augustus 2023 Noorderzon Groningen,

19 augustus 2023 besloten feest, Groningen

27 augustus 2023 Preuvenement Assen

2 september 2023 De Wildevier Drouwenerveen

25 september 2023 Tolhuistuin Amsterdam

19 november 2023 Huiskamerfestival Zuidwolde (Dr) 

17 december 2023 D' Rentmeester Valthermond


Poster: Janneke Hoek
Poster: Janneke Hoek
Foto: Joram Krol
Foto: Joram Krol