Fristap 19 januari 2019

Fristap

 

Fristap is het man-met-gitaar project van Dieter Fierens. Hij heeft eens een relatie voor zijn ogen zien kapot gaan en is daardoor in een soort van zwart gat tussen een rots en een harde plaat terechtgekomen. Het Transland. Wat hij daar meemaakte en voelde heeft hij meteen opgeschreven en er een paar mooie akkoorden bij verzonnen. 10 weken, 10 liedjes.

Daarna werden de nummers chronologisch en zonder veel opsmuk op band gepleurd. Hij riep daarvoor de hulp in van de Arme Tovenaar Laurens Joensen (Yentl en De Boer, Fay Lovsky, Steam Power,…), die de rol van producer/gitarist op zich nam. De Hoge Noord Henrik Holm (Vals Plat, The Stringlers, The Tennessee Studs,…) speelde bas en zingende zaag.

 

Fristap laat zich niet in een hokje duwen. Hij wordt vergeleken met zowat iedereen die ooit een zin in het Nederlands heeft gezongen. Hij blijft dan altijd heel rustig en zegt dat hij niet in een hokje te duwen is.

 

Dieter treedt 19 januari samen met Laurens Joensen en Henrik Holm op.

 

Na afloop van het concert is er een akoestische jamsessie.

'Eigenlijk zijn alle liedjes op dit album bijzonder en nodigen uit tot intensief luisteren. Live zal dit zeker een boeiende avond opleveren'

 On Top of Music. Lees de hele recensie hier

Het luisterconcert begint om 20 uur

Entree: 15 euro incl hapjes & drankjes

Locatie: Dalerveen

 

Kaarten

 

 

Koop je kaarten tijdig om zeker te zijn van een plek. Kaarten zijn hieronder te koop.

In de week voorafgaand aan het concert ontvang je route, adres- en parkeerinformatie