Snarenplukkerij 15 t/m 17 juli 2022

 

In het weekend van 15 t/m 17 juli organiseerden we @ the Bluegrass Halfway House weer een Snarenplukkerij. 

 

Kleinschalig, intiem, ruimte om tot jezelf te komen, op te laden, anderen te ontmoeten en te genieten van heerlijk eten en het hemelse uitzicht.  Luisterconcerten in het gras, vuurtje kijken en jamsessies in en om het huis. Alleen voor genodigden. Uitverkocht.

 

Met medewerking van:

Loes & the Acoustic Engineers

 The trio Loes &  The Acoustic Engineers (CZ/NL) bring an original repertoire and an impressive collection of acoustic instruments to the stage. Their own brand of 'indie-pop chamber-folk'blends narrative lyrics (in both English and Czech) with bluegrass virtuosity, pop melodies, jam band grooves, and Celtic sensibilities.

 

Members:

Loes van Schaijk: voice, upright bass, guitar, bodhrán

Honza Bartošek: voice, violin

Michal Rudolf Cádra: voice, guitar, mandolin, accordion

 

 

Jongsma & Joënsen

Laurens Joensen en Jeroen Jongsma staken in 2019 de koppen bij elkaar om voor Boet'n Deure Snarenpluk een unieke verzameling liedjes te brengen over verlangen en heimwee, het aardse en het onstoffelijke, het verre en het nabije. Als het gaat over water ziet Laurens de grijsblauwe Westerschelde en Jeroen de bruinzwarte Tjonger. Als het gaat over land ziet Laurens de Faeroër eilanden aan de horizon. Jeroen ziet de eindeloze Groninger bietenvelden. Als het gaat over lucht ruikt Laurens de Amsterdamse coffeeshops en Jeroen drijfmest en kuilgras. En als het gaat over vuur grijpen ze hun instrumenten. Hun optreden in het stookhok in april 2019 was legendarisch. De afgelopen tijd hebben deze virtuosen gewerkt aan hun eerste gezamelijke plaat! Tijdens Snarenplukkerij zullen ze  hun CD komen presenteren.

 

Sweet Joe Pye

Sweet Joe Pye brengt een programma waarin liefde, verdriet, humor en een vleugje nostalgie centraal staan. Bloedstollend mooi gezongen door merg en been gaande ballads uit de Appalachen daar houden ze van. Met kleurrijke arrangementen om unieke muzikale verhalen te vertellen, gaat Sweet Joe Pye's kijk op deze traditie uiteen van energiek fiddle tunes tot introspectief songwriting.

Members:

● Annick Odom, voice, bass, & fiddle

● Henri Colombat, voice & mandolin

● Marlowe Heywood-Thornes, voice & guitar