Tennessee Studs 30 april 2022

Op zaterdag 30 april traden de Tennessee Studs op @ The Bluegrass Halfway House  

 

Geert Douwe Horst schreef het volgende verslag over dit uitverkochte concert: 

 

 

'WAT EEN FEEST !!!!!

 

En wat hadden we hier lang naar uitgekeken: een concert in de woonkamer van The Bluegrass Halfway HouseOrganisatrice Silvia Fledderus had dan ook niet de eersten de besten bereid gevonden om het podium te betreden: Tennessee Studs.

 

Al bij het oplopen van het pad naar het huis hoorde ik instrumentklanken en zang door Jeroen (Schmohl), Roland (van Beveren), Henrik (Holm) en Jeff (Cardey). Aangekomen in de woonstee van Silvia en Marcel, zag ik echter .............alleen maar instrumenten staan...... hahaha. Het inspelen was inmiddels gestopt en gelukkig kwam ik de jongens in de tuin tegen en konden we elkaar wederzijds warm begroeten. Het was ook alweer een tijdje geleden dat we dat konden doen, een blik in mijn archief leverde een hit op: The Tennessee Studs & Whiskey Puppy  02/06/2017.

 

Fascinerend vind ik altijd weer, dat wanneer je elkaar een tijdlang niet gezien/gesproken/geroken hebt, ik na de eerste hernieuwde begroeting al vrij snel het gevoel heb, dat het verhaal verder gaat waar het bij de vorige ontmoeting is opgehouden. En dat geldt ook voor muziek. Muziek is immers een ideale vorm van verbinding.

 

Gezien de grote publieke opkomst bij dit concert, het concert was zelfs uitverkocht en er stonden mensen op de wachtlijst, ga ik er van uit dat mijn muzikale interesse duidelijk een gedeelde interesse is.

 

Bij aanvang van het concert werden de Tennesse Studs heel, heel hartelijk welkom geheten door Sylvia, gevolgd door een bevestigend applaus van het aanwezige publiek. Bandlid Jeroen Schmohl nam daarna het woord, bedankte het publiek voor hun aanwezigheid, en vertelde o.a. dat in de optredenloze periode de band niet stil had gezeten. Zo was er een nieuwe CD gecomponeerd en uitgegeven "Turn up the heat". Een CD waar alle bandleden hun bijdrage hadden ingebracht, en waarop zij allen, heel begrijpelijk, ontzettend trots waren. Trots, omdat er voor deze CD zelfs 41 liedjes waren geschreven! Trots, maar bovenal dankbaar bovendien dat de CD zo goed ontvangen wordt.

 

Na deze openingsrituelen kon het concert beginnen, en het eerste nummer "Turn up the heat" bleek tevens het eerste nummer van de nieuwe CD te zijn. Een geweldig mooi nummer, waarbij ik op een gegeven moment dacht "wat hoor ik eigenlijk? het lijkt wel Ennio Morricone, wat gaaf". Je begrijpt, ik zat helemaal mis, het was een eigen geschreven nummer, hahaha. De eerste set (een best wel lange set)van het concert werd afgesloten met het nummer "Head in the Lake".

 

Tussen begin en einde van die set had het publiek kunnen genieten van nummers, in verschillende stylen, waarbij de lijn tussen lachen en huilen heel dun was. De tweede set werd begonnen met een nummer over de tijd van de band in Alaska. Zelf vond ik één speciaal nummer héél mooi:  Het gaat over een Nederlandse boer, die emigreerd naar Canada (het geboorteland van mandoline speler Jeff Cardey) en daar een veestapel (koeien) opbouwd. Dat gaat helemaal goed, totdat ................ de gekke koeienziekte uitbreekt en hij gedwongen wordt om zijn geliefde koeien af te maken. Wanneer dat moment echter daar is, richt hij het geweer echter niet op een koe, maar draait de loop van het geweer naar zijn eigen gezicht toe.

 

Het huiskamerconcert, waarin ook nog verscheidene high speed bluegrassnummers langs kwamen, werd afgesloten met het nummer "Dark Matter". Niet toevallig ook het laatste nummer van de CD. Uiteraard werd een toegift niet vergeten, waarbij het nummer "Tennessee Stud" het officiële einde van het concert vormde.

 

Stoppen met muziek maken was er uiteraard niet bij, dus verschillende aanwezigen pakten hun meegebrachte instrumenten ter hand en"het jammen" kon beginnen. Zelfs met een dameskoortje er bij, die ook nog eens met hun sierlijke bewegingen/danspasjes bijdroegen aan het plezier dat muziek teweeg brengt. 

 

WAT EEN FEEST !!!!

 

P.S.: Voor meer info (ook over bijv. het tourschema): www.tennessestuds.com

 

Als U een concert van Tennessee Studs in het Noordelijk gedeelte van ons land wilt bijwonen, moet U nog even geduld hebben: 10 december 2022, "De Amer", Amen.

 

 

 

Geert Douwe Horst' 

 

 

Over de geweldige nieuwe plaat van de Tennesee Studs- Turn up the Heat schreef Silvia dit.